Åbningstider   Fæld dit juletræ / Priser  
       
     
Ture og fortællinger   Gløgg og vafler  
         
     
Børnehaver og inst.   Vores kunder siger  


Få en dejlig dag - hent et juletræ
Vi byder på hyggelig familiestemning med bål i bålhytten, vafler og gløgg. Fæld selv juletræet eller vælg et i den lille opstillede skov. Tag familie og venner med og gør afhentning af juletræet til en dejlig juleoplevelse. Vi har nordmannsgran og rødgran juletræer. Skoven er åben for indkørsel m. bil i åbningstiderne. Adresse: Østre Ringvej 40, 4100 Ringsted, se kort.

Du kan også besøge Kærehave Skovs øvrige website.


 
Skovejer Søren Paludan 2020 3002 
Det er en oplevelse selv at fælde sit juletræ. Børnene elsker det og det er en dejlig juletradition . Vi har juletræer i alle størrelser, så det er bare at have det gode fodtøj på og bagefter sætte sig i bålhytten og nyde varm saft, vafler og gløgg sammen med familien. Vi har save.
Det er også muligt at vælge blandt de opstillede træer. Vi har sat dem så de danner en lille skov, så det er let at finde det helt rette. Også her er der mulighed for gløgg og vafler bagefter.
Åbningstider for Juletræssalget i Kærehave skov 2018
Weekend, lørdag og søndag kl. 10-16
Hverdage fra 10. December kl 10-16
24. december kl 10-12
Første weekend 24. og 25. novemberHestevognsture

Lørdag/søndag 15. & 16. dec. Kl 10-15
Lørdag/søndag 22. & 23. dec. Kl 10-15

I de sidste 2 weekender før jul kan man hente juletræet med hestevogn, rundtur i skoven hvor man sættes af i den østlige juletræsplantage og kan skove sit eget juletræ. Voksne og børn 20 kr. og spædbørn gratis.Ture og fortællinger
Lørdag d. 14. dec. kl. 13, 14, 15, 16, og 17 er der juleskovtur med historiefortæller Pernille Stockfleth. Det er en helt særlig oplevelse, hvor Pernille fører jer ind i en helt anden verden med skovens nisser og hvad der ellers hører til julen og skoven. De børn og voksne, der oplevede det sidste år, var begejstrede. Tilmelding til soren@paludan.com - pris pr person 60 kr.


Hygge ved Bålhytten. I weekenderne er der en særlig stemning ved bålhytten og juletræspladsen. Der er julebelysning og der er ild ved bålplads i og udenfor hytten. Der er gratis, gløgg og saft og brunekager, og i år vafler til 20 kr/stk , 2 stk 30 kr, vi har lagt lammeskind ud og der fortælles lidt om julen for børn og voksne der bare gerne vil nyde stemningen. Der ligger også bøger så man kan studere nisserne.

Pernille Stockfleth,er professionel storyteller og arbejder videnskabeligt med skovnisser. Hun vil fortælle om sin viden på turene i Kærehave skov. Kærehave skov er det eneste sted i Danmark, ja faktisk i hele verden, hvor der fortsat findes vildt levende skovnisser. Alle andre steder, er de flyttet til byen, til huse og supermarkeder. De små skovnisser kan bliver 300 år gamle og der bor 273 i Kærehave skov. Snart er der 274, da en er gravid og, efter 3 års graviditet, snart vil føde og måske det bliver en julenisse. På turene fortalte Pernille om vejrnissen, som de andre nisser bruger i stedet for vejrudsigten og om sportsnissen, der allerede har stillet skiene frem.Juletræspriser
Fæld selv og fældede træer er samme pris. Alle træer er friske og 1 sortering


Nordmannsgran

1,25 til 1,5 meter
270 kr.

1,50 til 1,75 meter
330 kr.

1,75 til 2 meter 
360 kr.

2 til 2,25 meter
400 kr.

2,25 til 2,5 meter
440 kr.

2,5 til 2,75 meter
480 kr.

2,75 til 3 meter
510 kr.


Rødgran

1,25 til 1,75 meter
150 kr.

1,75 til 2,25 meter
200 kr.

2,25 til 3 meter
250 kr.

2. sortering nordmannsgran juletræer 200 kr uanset størrelse.Pyntegrønt

Nordmanngran
Bundt 2½ kg - 50  krJuletræstur for medarbejdere
Som ejer af Kærehave skov vil jeg gerne tilbyde en hyggelig juletræstur for virksomhedens medarbejdere og deres familie i skoven. Bålhytten er altid en central ramme. Turene planlægges individuelt typisk med skovtur og fortællinger. Målet er at skabe den gode stemning og et godt socialt samvær - altsammen i tilknytning til afhentning af juletræet.

Kontakt skovejer Søren Paludan 20203002Børnehaver og institutioner

Kære skole/institution 
Kærehave skov har de sidste 10 år lavet juletræsarrangementer for lokale børneinstitutioner fra københavnsområdet. Det har været en succes og vi vil derfor gerne tilbyde jer muligheden.
Kærehave skov ligger ved Ringsted 45 min. kørsel fra København. Skovejer og Kærehaveprojektet har fået Region Sjællands sundhedspris i 2013, for et projekt der skaber spændende rammer for alle.

Eksempel:
Forventet ankomst ca. kl. 10.  Varighed ca. 2½-3 timer. time
Program:
1.
Der er tændt op i bålhytten.
2.
Evt. Madpakker i bålhytten.
3.
Forsigtig køretur på trailer for børn med pædagoger til skovens østlige del.
4.
Kørsel eller vandretur tilbage gennem skoven.
5. 
Juletræet findes og fældes.
6. 
Varm saft, æbleskiver og kaffe i bålhytten.
7. 
Børnene kan samle lidt grønt fra juletræsarealet til juledekorationer Skovens medarbejdere står for arrangementet.  De sørger for julehistorier og overraskelser og de er gode til at sikre julestemningen. Skovtur, stor bålhytte med bål og juletæer er ideelle rammer.

Vi kan også lave andre tema-arrangementer for børnene, vinter forår, sommer, efterår.
Bedste hilsner Søren PaludanSkovgæster udtaler

Hej
Alle børn og voksne har været på skovtur i Kærehave skoven i dag. Det var en super tur for os alle – både børn og voksne. Børnene var meget optaget af fortællingerne om drillenissen, som var såret, så vi skulle finde frem til den via blodspor i sneen. Egon og Hans var begge rigtig gode fortællere.  Egon fortalte om, hvordan det var at holde jul da han var dreng – også lidt om livet på landet i det hele taget. Det var en stor oplevelse for børnene (og de voksne), at blive kørt igennem skoven med traktor og vogn. Det havde vi været lidt betænkelige ved, men det var overhovedet ikke noget problem. Det var fuldt forsvarligt.
Traktoren kørte meget stille og roligt afsted. Vi gjorde holdt undervejs og Hans fortalte om stederne – det ene sted så vi efter dyrespor. Hans fortalte os om hvordan livet i skoven er både vinter og sommer. Tilbage ved bålhytten gik vi en tur mens andet hold fik en tur rundt i skoven. Vi hørte om kærlighedsstien og så to rævegrave. 
Da alle igen var samlet i bålhuset ved en dejlig buldrende ild i bålstedet, spiste børnene madpakker. Vi gik igen en tur for at finde pebernødder i en kagedåse og et andet sted en nissehue – det var drillenissen, der havde gemt det i grantræerne. Tilbage i bålhuset fik vi varme æbleskiver og varm saft fra bålstedet. 
Det var nogle glade, men meget trætte børn, der vendte hjem til Toften. Der er sådan lidt eventyr stemning over skoven, som om det var en anden verden. Vi kan ikke vide præcis hvilke følelser børnene havde, men kunne se og høre, det havde været en dejlig oplevelse. Men de voksne havde det som om, at vi havde været i en anden verden –så det var lidt tamt at vende hjem til virkeligheden igen.
Det er dejligt, at vi har mulighed for sådan en oplevelse i nærmiljøet – det kan i høj grad anbefales til andre børnehaver, hvis man alligevel skal på skovtur og har lidt penge tilovers.
Jeg så i Dagbladet forleden, at en børnehave helt fra Valby havde været på samme tur i kærehave skoven. De var her også sidste år. De må have haft samme gode oplevelse som vi havde i dag. Ellers kører man ikke helt fra Valby til Ringsted. Det er da en rigtig god reklame for Ringsted, at vi er kommet på ”landkortet” .
Tak for gode oplevelser. Tilia Sørensen, Institutionsleder

Det var rigtig hyggeligt at fælde det flotteste juletræ og nyde de dejlige omgivelser. Vi kommer igen næste år. Irene Raahauge Petersen

Tak for en dejlig lørdag m nyt juletræ, æbleskiver, gløgg og tur til de fritlevende skovnisser. Så er året juletræ fældet. Søren Paludan har lavet et fint event i sin skov. Med hestevogn ud og fælde træet og gløgg og æbleskiver og historielæsning i skovhytten bagefter. Lene HaltrupIn English
Welcome to Kærehave Skov 
Come and cut down your own Christmas tree or select one form our great selection. We sell Nordmann fur, and Norway Spruce.
We are only 45 minutes by car from Copenhagen. You'll find a lovely spot in a real forest where we serve gløgg and waffles by the bonfire in the hut. We have created a place which present very special Christmas experiences that families return to every year.

If you have any questions you are welcome to phone the owner Søren Paludan at 20 20 30 02
Spis Juletræet


Opskrifter fra:

Signe Rømer
www.heksekosten.dk
Nygade 28 - DK8600 Silkeborg

Man kan sagtens nyde pynten på dette smukke juletræ, der ikke kun er skøn at skue, men også sundt og sødt at spise. Velbekomme.


LAKRIDSMARCIPAN STAMMER: Bland din marcipan med lakridsekstrakt pulver, form den som en lang stamme og dyp den i hvid chokolade. Drys tilsidst med lakridspulver. Du kan eventuel købe lakridsmarcipanen færdig og selv forme og dyppe. Eller springe helt over og købe stammerne færdiglavet. Snoren sættes i med en stoppenål.

SUPERFRØ MEDALJER: 1 dl. superfrøblanding, 1dl. vand og 1 knivspids himalaya salt. Det hele røres sammen og står og trækker i 15 min. Lægges derefter på plade i den form, man ønsker, flades godt ud, jo tyndere jo mere sprød. Husk at forme et hul med fingeren til snoren, de skal hænges op i. Bages cirka 25 min. v. 175 grader. Her er brugt Heksekostens glutenfri knækbrødsblanding.

ORANGE STJERNER: 10 dadler, 3 spsk. flydende kokosolie, 10 spsk. strøgne fint kokosmel, 1 spsk. kakao, 12 dråber æterisk appelsin olie. Det hele blendes og rulles ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på 3-4 mm., stilles på køl og stikkes ud med en stjerneform, drysses med morgenfrue blomster og malede gojibær. Appelsinolie kan eventuel erstattes med 8 dråber pebermynteolie eller 1 strøget tsk. instant kaffe og lidt kanel eller 1 strøget tsk. lakridsekstrakt pulver - Kan pyntes med pebermynte, kornblomster, kaffe med rå kakaopulver eller engelsk lakridspulver. Guldsnoren stikkes igennem med en stoppenål.

PEBERNØDDER I MIDTJYLLANDS AVIS:
4 sorte peberkorn
2 stk. hel nellike
6 stk. allehånde
1 tsk. finrevet ingefær /eller stødt tørret ingefær
2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. vinstensbagepulver
375 gr. mel (fx. 2/3 boghvedemel og 1/3 rismel)
125 gr. koldt smør i tern (erstat med kokosolie)
2 spsk. sirup
1 æg
4 spsk. piskefløde (erstat med havrefløde)
125 gr. mørk muscovado sukker

1:
Rist peberkorn, allehånde og nellike let på en tør, hed pande. Stødes til pulver i en morter og sigtes ned i melet.
2:
Melet blandes godt med alle krydderierne, bagepulveret og smørret/kokosolien.
3:
Sirup, æg, muscovado sukker samt fløde piskes godt sammen og æltes med melet. Dejen stilles på køl i min. 1 time.
4:
Dejen deles i boller, rulles ud i pølser og skæres til pebernødder. Drej ’pølsen’ hver gang du har skåret, og få derved forskellige størrelser og former.
5:
Lægges på bagepapir på en bageplade og bages i en forvarmet ovn i 8-10 min. ved 200 grader.
Læg pebernødderne i et kræmmerhus lavet af avispapir og pyntet med glansbilleder af julemænd.


TØRREDE ÆBLERINGE:
1:
Udhul Belle de Boskop æbler og skær dem tynde skiver.
2:
Læg skiverne på en bagerist og tør dem ved ca. 100-150 gr. i 1-1 1/2 time eller til de er sprøde.
3:
Smelt en god mørk chokolade og dyb halvdelen af æblet deri.
4:
Inden chokoladen er helt tør, drysses æbleringe med kanel eller sød paprika.
5:
Put æbleringene i køleskabet og når chokoladen er helt stivnet. Et julebånd trækkes igennem hullet og æbleringen er klar til at blive hængt på juletræet.


HONNINGKAGER:
1:
Honningkagen ( Heksekostens skiveskåret ) stikkes ud i det antal hjerter man skal bruge.
2:
Smelt en god mørk chokolade og vend hjerterne deri så chokoladen dækker hele hjertet.
3:
Hak kandisseret ingefær og drys hjerterne med det.
4:
Stil det i køleskabet og når hjerterne er helt tørre, brug da en tyk nål med seglgarn i og stik det igennem hjerter. Bind en knude så garnet danner en løkke og det er klar til at hænge på juletræet.


MARCIPAN DADLER:
10 store dadler
50 g marcipan
100 g 85% chokolade
rå kakaopulver

1:
Skær dadlerne halvt over, så man kan tage stenene ud.
2:
Skær en lille skrive marcipan og put den ind i dadlen og luk den til.
3:
Smelt chokoladen over vandbad og dyp dadler i chokoladen, læg dem på et stykke bagepapir og drys dem med rå kakaopulver.

PIGEON ÆBLER:
Bind en rød sløjfe om æblerne og hæng dem på træet.

LAKRIDSRØDDER:
Saml nogle stykker og bind en snor omkring - og hæng dem på træet.
JULESTOKKE:
Smager dejligt af pebermynte og pynter på juletræet. Kan købes overalt - eller lav dem selv, hvis du har tid.
Signe og Søren med det spiselige juletræKort